CRT_DACIA_EXAMENE_2013A fost aprobat orarul sesiunii de examene a anului 2013

Ministerul Educaţiei a aprobat orarul și desfășurătorul sesiunii de examene 2013.Astfel, evaluările finale în învăţămîntul primar se vor desfăşura în perioada dintre 22-30 aprilie a anului viitor, examenele de absolvire a ciclului gimnazial vor avea loc între 3-13 iunie, iar examenele de bacalaureat între 4 şi 21 iunie 2013.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

2012 - un an fructuos pentru Centru de Resurse pentru Tineret "DACIA"

CRT_DACIA_UN_AN_FRUCTUOS

Joi, 20 decembrie, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA,Consiliul Local al Tinerilor din orașul Soroca, a avut o ședință, în care a fost raportat, planul de acțiuni desfășurat pe parcursul anului 2012. Agenda ședinței a cuprins 3 subiecte: 
  1. Prezentarea activităților consiliului local al tinerilor

  2. Înmânarea certificatelor de gratitudine

  3. Planul de acțiuni pentru anul 2013.


   Citeste mai departe
   Categoria: Știri

Voluntarul Anului 2012

A devenit deja o frumoasă tradiție ca la Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA să fie desfășurat concursul ” Voluntarul Anului”. Ajuns la cea de-a 6 ediție, concursul și-a desemnat câștigătorii. Evenimentul a fost organizat cu mult fast, aici tinerii voluntari nu au depus muncă ci s-au odihnit.
Pentru început ei au urmărit un filmuleț din fotografii, ce a cuprins activitățile în care au fost implicați pe parcursul anului 2012.


Citeste mai departe

Categoria: Știri

CRT DACIA_știri externeDOAR 20% DIN POLIŢIŞTII ŞI 25% DIN ASISTENŢII SOCIALI CONSIDERĂ CĂ VIOLENŢA ÎN FAMILIE ESTE O PROBLEMĂ FOARTE SERIOASĂ, POTRIVIT UNUI STUDIU

Asociaţia Promo-LEX, cu susţinerea Fundaţiei Soros-Moldova/Programul Egalitate şi Participare Civică, a lansat Raportul de evaluare a implementării prevederilor Legii 45 cu privire la ordonanţa de protecţie în Republica Moldova în perioada 2008-2011.

Raportul vizează şi analizează cadrul legal şi instituţional de emitere şi aplicare a ordonanţelor de protecţie pentru victimele violenţei în familie; gradul de cunoaştere de către organele de resort şi victimele violenţei în familie a prevederilor Legii 45 ce ţin de ordonanţa de protecţie, precum şi a competenţelor organelor de resort în acest domeniu; gradului de implementare de către organele de resort a prevederilor Legii 45 ce ţin de ordonanţa de protecţie şi problemele şi dificultăţile în implementarea Legii 45, în particular a prevederilor cu referire la ordonanţa de protecţie.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

http://www.anticoruptie.mdA FOST LANSATĂ PRIMA PLATFORMĂ ON-LINE ANTICORUPŢIE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Centrul de Investigaţii Jurnalistice a lansat prima platformă on-line anticorupţie, în cadrul unei conferinţe la care au participat reprezentanţi ai structurilor de drept şi ai societăţii civile. Platforma este o premieră pentru Republica Moldova şi urmează să devină un instrument eficient de semnalare a cazurilor de corupţie şi de informare a cetăţenilor despre evoluţia investigaţiilor desfăşurate de organele de drept în dosarele de corupţie deschise atât recent, cât şi acum câţiva ani.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Consiliul Local al Tinerilor din orașul SorocaConsiliul Local al Tinerilor din Soroca primul în Moldova în promovarea voluntariatului

Recent, în cadrul Festivalului Voluntariatului cu genericul ”Jos pălăria în fața voluntarilor”, ediția a X-a, la secţiunea ”Cel mai activ consiliu local de tineret care a promovat voluntariatul pe parcursul anului 2012, tinerii din cadrul Consiliului Local al Tinerilor din orașul Soroca au fost apreciați ca cei mai activi din țară.

Trofeul a ajuns la Soroca, grație activităților organizate de Consiliul Local al Tinerilor, care au fost realizate pe bază de voluntariat. Deși consiliul, a avut prioritar de a promova implicarea tinerilor în procesele de luare a deciziilor la nivel de comunitate, acesta a avut și un program amplu de activități care a promovat serviciul de voluntariat în rândul tinerilor.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

CRT DACIA_O EXPERIENTA DE NEUITAT

O experiență de neuitat

40 de tineri din Republica Moldova și tot atâția din Serbia au participat la un schimb intercultural în Elveția. Plecarea a fost posibilă datorită Proiectului „Dialog intercultural în Moldova”, care este implementat la nivel naţional de către Consiliului Naţional al Tinerilor din Moldova şi la nivel regional de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA din orașul Soroca, inclusiv alte organizații neguvernamentale din municipiul Bălți, orașele Cimișlia și Edineț.


Citeste mai departe

Categoria: Știri


<< 1 ... 372 373 374 ... 395 >>