Liga Națională de Dezbateri Preuniveristare anunță programul de burse de studii pentru anul academic 2018-2019 în SUA și Marea Britanie. Programul dat oferă posibilitatea de a obține burse de studii în școli private din SUA și Marea Britanie.

Pentru SUA sunt următoarele programe de studii: ASSIST, ASSIST Reduced fee și DAVIS:

Programul ASSIST oferă posibilitatea de a face studii în școli private în SUA în decurs de un an.Bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare, bilet avion tur-retur și elevii selectacți, la fel, vor primi bani în formă de grant pentru cheltuieli personale. Finaliștii vor achita o taxă de 2450 dolari SUA plus costul vizei și taxa SEVIS.

Programul ASSIST Reduced Fee include pe lîngă taxa de 2450 dolari, achitarea de către finaliști a unor cheltuieli adiționale: bilet avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale, însa nu și taxa pentru studii și cazarea.

Programul DAVIS oferă posibilitatea de a face studii în decurs a 2 sau 3 ani în una din cele 5 școli pilot cu obținerea diplomei, și care ulterior permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parțială în una din 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicală, cărți, etc.

În Marea Britanie sunt următoarele programe de studii: HMC full scholarship, HMC reduced fee. Ambele programe oferă posibilitatea de a face studii în școli private în UK în decurs a 2 ani.

Pentru Marea Britanie bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare. Elevii selectați vor achita o taxă de 1250 lire sterline (cei ce doresc să călătorească cu pașaport EEA – 1750 lire steriline) și vor suporta cheltuielile de transport(3 zboruri tur-retur),viza, asigurare medicală.

Criterii de eligibilitate: 
Elev al clasei a X-a
Cunoaștera bună a limbii engleze
Media generală a clasei a IX-a peste 8,5
Elevul nu trebuie să fi beneficiat de o ședere mai lungă de 2 luni peste hotare

Pentru informații suplimentare vă puteti adresa la sediul LNDP sau download-uiti informații suplimentare în format .pdf din colonița din stînga și puteți aplica online apăsînd butonul de mai jos.

APLICA ONLINE 

Termenul limita de depundere a dosarelor: 15 noiembrie 2017, orele 17:00

Director de Program: Iulia Moldovan 
Coordonator de Program: Costel Guțu