CRT DACIA_LEDLansarea proiectului ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii-FOCUS III”

Noi oportunități pentru tinerii din comunitățile raionului Soroca vor fi oferite tinerilor în cadrul Proiectului, ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii-FOCOS III”, care a fost lansat oficial, astăzi 8 februarie, de către Centrul de Resurse pentru Tineret ”DACIA”.

La conferința de lansare a participat, Nicuța Vladimir - Vicepreședintele Raionului Soroca, care a menționat că acest proiect este unul de o importanță deosebită pentru tinerii din raionul Soroca și care coagulează cooperarea dintre Consiliul Raional Soroca și Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în extinderea gamei de servicii oferite tinerilor. Vicepreședintele a mai menționat, că cooperarea Consiliului Raional Soroca și Centrul DACIA, a fost lansată din 2004, unde pe parcursul anilor, au fost realizate mai multe proiecte de o importanță deosebită pentru tinerii din comunitățile raionului, iar acest proiect este un nou produs al durabilității parteneriatului multisectorial.

CRT DACIA_LEDPrezent la eveniment, Pius Frick, Reprezentantul Fundației Servicii de dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova, a relatat că proiectul dat, este o continuitate a cooperării cu Centrul DACIA, unde în cadrul căruia, se vor implementate multiple activități inovative pentru Republica Moldova, care vor avea ca scop să ofere suport tinerilor în procesul de angajare.

La conferința de lansare au mai participat, reprezentanții Primăriei Municipiului Soroca, Agenției Teritoriale Soroca pentru Ocuparea Forței de Muncă, Direcției Învățământ și Serviciului Tineret și Sport al Consiliului Raional Soroca, inclusiv reprezentanți ai colegiilor și școlii profesionale din municipiul Soroca.

Reprezentanții colegiilor și școlii profesionale, au salutat și apreciat posibilitățile de cooperare oferite în cadrul proiectului, accentuând importanța suportului acordat tinerilor absolvenți, care vor avea șanse reale de a accesa oportunități suplimentare, pentru ași asigura o planificare mai eficientă a carierei și un proces mai rapid de integrare profesională.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea gradului de integrare a tinerilor din raionul Soroca și din regiune pe piața muncii locale. Beneficiarii proiectului vor fi tineri cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani, rezidenți ai raionului Soroca, tineri care studiază în municipiul Soroca, care au absolvit sau sunt în curs de formare profesională, inclusiv tineri fără formare profesională, din categoria de risc, marginalizați economic și fără sprijin din partea familiei. Proiectul va fi implementat pe o durată de 3 ani, în care vor fi angajați în câmpul muncii cel puțin 270 de tineri.

Proiectul ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii-FOCUS III”, care va fi implementat de Centru de Resurse pentru Tineret DACIA, susținut financiar de către Fundația Servicii de dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova și cu contribuția la nivel local din partea Consiliului Raional Soroca și Primăriei Municipiului Soroca.