Proiectul presupune 3 seminarii ce vor avea loc în Stuttgart, Germania, perioada 11 – 15 aprilie, urmat de seminarul din Chișinau, Moldova, 12 - 16 septembrie, iar ultimul seminar va avea loc în Strasbourg, Franța14 – 18 noiembrie.

Grupul de participanți, format din maxim 6 reprezentanți din fiecare țară, vor participa la toate cele 3 seminarii pe care proiectul le cuprinde.

#Grupul-țintă: Tineri implicați în activitățile societății civile, studenți și tineri profesioniști, cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani.

#Tinerii din toate regiunile țării sunt încurajați să aplice la proiect.

#Limba de comunicare: Engleza

#Condiții de participare: Participanții se obligă să participe atât la cele 3 seminarii organizate în cadrul proiectului, cât și la alte activități ce pot apărea între seminarii.

#Termen limită: Luni, 26 februarie , 12:00 CET

#Taxa de participare / costuri de călătorie: Proiectul nu implica nici o taxă de participare. Cheltuielile de transport vor fi rambursate până la max 340 de euro pentru participanții din Moldovade către Oficiului franco–german pentru Tineret OFAJ/DFJW.

Formularul de înregistrare îl găsiți mai jos (descărcați-l).

Formular de înregistrare

Participanți care vor fi selectați vor primi un răspuns până în data de 3 martie.

Acesta trebuie transmis la adresa jef.moldova.ong@gmail.com, alături de un CV, până la data de 26 februarie, până la 12:00 CET.

#Seminarul din Stuttgart se va focusa pe istoria Germaniei și a Uniunii Europene, oportunitățile de dialog, pe care acesta le deschide. Tinerii participanți din Franța, Moldova, Germania și Kosovo vor analiza și discuta viitorul Europei; relația dintre Uniunea Europeană și Europa de Est, în particular perspectivele politice ale Republicii Moldova de a fi mai aproape de valorile europene.

Acesta va cuprinde o vizită la Landtag of Baden-Württemberg și o altă vizită la Strasbourg la Consiliu European.

Ținând cont de faptul că seminarele vor avea loc în anul 2018, un an electoral pentru Republica Moldova, acesta va reprezenta o platformă atât de dezbatere a situației politice din Moldova la acel moment, cât și a viitorului relației acesteia cu Uniunea Europeană.

Tinerii Europeni Federaliști (JEF din franceză Jeunes Europeens Federalistes) este o organizație neguvernamentală, non-profit, membru deplin al ONG-ului JEF Europe, care are 30 de filiale în majoritatea statelor Europene. JEF Moldova este o organizație de tineret, independentă, neafiliată niciunui partid politic. JEF cooperează îndeaproape cu instituții și asociații europene, locale sau naționale și cu publicul larg. Misiunea organizației este promovarea ideii de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană

Proiectul „Unknown Europe – let us shape it together. European solutions to European problems”  este organizat de Tinerii Europeni Federaliști (JEF-Moldova), Centrul European Baden-Württemberg în colaborare cu Oficiului franco-german pentru Tineret (OFAJ/DFJW).