În perioada 10-11 aprilie 2018, voluntarii Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, au participat la un seminar informativ despre dreptul tinerilor la libera exprimare, informare și participare. Activitatea dată a fost organizată la inițiativa echipei Centrului Media pentru Tineri, care promovează accesul tinerilor la informație și oferă instruiri în educație mediatică și în crearea produselor media și foto.

Seminarul a avut loc în incinta Centrului DACIA, unde tinerii au planificat împreună cu experții scenariul emisiunii ”Abraziv”, realizată de echipa de voluntari de la Centrul Media pentru Tineri și difuzată de două ori pe lună, duminică, ora 11:40 la TV Moldova 1. Este o instruire pentru tineri, unde aceștia pot afla și răspunsuri la întrebările care îi frământă. Această experiență le oferă oportunitatea să se lanseze în domeniul media și cel al cinematografiei.

Tinerii au dat dovadă de multă imaginație, energie și idei Voluntarii s-au arătat impresionați de așa gen de instruire și au venit cu idea de a mai organiza un astfel de seminar în timpul apropiat. Rezultatul final al acestui seminar a fost un filmuleț video pentru emisiunea ”Abraziv”, o emisiune realizată de tineri care doresc să se lanseze în jurnalism.

ABRAZIV este emisiunea în care orice tânăr poate să afle ce reprezintă munca de jurnalist. Aici tinerii au șansa să învețe să conceptualizeze un material video, să îl filmeze și să îl monteze, iar apoi să își vadă munca la televizor.

Seminarul a fost organizat în parteneriat Centrul Media pentru Tineri.