Originar din satul Cosăuţi, Sapojnic Andrei, este un tânăr care își vede viitorul în Republica Moldova şi dorește să muncească la el acasă.

Absolvent al Colegiului Tehnic Agricol din municipiul Soroca și-a continuat studiile la Universitatea Tehnică din Chișinău. A activat într-o companie de telecomunicații mai mulți ani, dar în rezultatul reducerilor de personal, a rămas fără un loc de muncă. Andrei, este o persoană optimistă şi perseverentă, dar încercările eșuate de a se angaja la un job corespunzător aptitudinilor şi capacităților sale, l-au făcut pe tânăr să se decepționeze şi să vadă ca oportunitate munca ilegală peste hotare. Din rețelele de socializare, tânărul a aflat despre proiectul ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii FOCUS III” care este implementat de Centru de Resurse pentru Tineret DACIA.

”Mi-am dat o ultimă șansă  şi cu neîncredere am pășit pragul Centrului DACIA, însă spre marea mea surprindere am fost întâmpinat de o echipă de profesioniști care m-au informat despre toate posibilitățile şi beneficiile din cadrul proiectului ”FOCUS III”.

În scurt timp, Andrei a fost contactat de echipa proiectului, pentru a merge la un interviu de angajare, la  funcția de operator la ”OM SEBO CREDIT” SRL. Interviul tânărul l-a trecut cu brio și a fost acceptat pe un termen de probă, pe care l-a trecut cu succes. 

”În timpul interviului am realizat că aceasta este compania unde vreau să lucrez”, spune tânărul.

Andrei reușește excelent să îmbine activitatea de operator cu pasiunea sa pentru sport, fiind adept al modului sănătos de viață. Tânărul dorește să se dezvolte în continuare pe plan profesional, muncește pentru a obține noi performanțe, iar rezultatele obținute îi dau forță şi curaj de a merge mai departe.  

”La serviciu îmi place totul: sarcinile complicate, care reprezintă o provocare și pe care le îndeplinesc cu plăcere, echipa minunată, mediul de lucru prielnic, înalta apreciere a rezultatelor muncii mele și, desigur, dezvoltarea profesională, pe care nu le-aș fi obținut fără suportul proiectului ”FOCUS III” și echipa Centrului DACIA”.

Proiectul ”Suport pentru integrarea profesională a tinerilor pe piața muncii FOCUS III” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și susținut financiar de Fundația Guvernului și Societății Civile a Principatului Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.