Membrii Consiliului Local al Tinerilor, au avut o vizită de informare în cadrul Procuraturii Raionului Soroca. Grupul de tineri a avut parte de o audiență din partea Procurorului General, Cebotari Serghei. În timpul discuției, tinerii au adresat mai multe întrebări legate de diferite teme, începând de la pedepsele
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Un grup de tineri din instituțiile de învățământ din orașul Soroca, au vizitat azi Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Scopul vizitei a fost de a cunoaște serviciile și oportunitățile pe care le oferă Centru DACIA tinerilor. În cadrul sesiunii de ieri, a fost prezentat Serviciul de Voluntariat, Proiectul ”Fondul pentru Tineri” și activitatea
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Prevenirea violenţei în familie discutată azi cu taţii, copiilor din satul Vulcănești. Activitatea Şcoala Taţilor, a fost realizată de către Adriana Ticlenco, Specialist Superior Biroul Siguranţei Copilului, Inspectoratul de Poliţie Nisporeni.
Violenţa fizică, ca formă principală de manifestare a violenţei, este în atenţia organelor afacerilor interne, care îşi orientează activitatea cotidiană la prevenirea şi combaterea
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Un nou proiect în vederea încurajării elevilor de a participa în procesul de luare a deciziilor a fost lansat ieri 15 februarie, de Centrul de Resurse pentru Tineret ”DACIA”.

Ana Corețchi, Director al Proiectului Educațional, Departamentul Buna Guvernare Fundația Soros-Moldova, Elena Cociurcă, Direcția Învățământ Soroca și instituțiile
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Astăzi, s-a organizat în incinta gimnaziului „Valeriu Dumbravă”, sat. Cioreşti, şcoala taţilor, unde s-a discutat despre delicvenţa juvenilă.

Specialiştii, Biroului de Probațiune Nisporeni și Șeful de post al comunei Cioreşti au desfăşurat o activitate de prevenire la care au participat părinți, în special tați, unde au fost dezbătute diferite teme care să conducă la prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare.
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Copiii beneficiază, conform legislației în vigoare, de o serie de drepturi care le asigură protecție și asistență, însă respectarea acestora revine, în sarcina părinților. Aceștia sunt răspunzători pentru creșterea și asigurarea dezvoltării copiilor, ținând seama de interesul lor.

Aceasta a fost tema prezentată de Șeful de post al postului de poliţie a comunei Cioreşti, Prodan Ion, în incinta gimnaziului Vulcăneşti, în cadrul activității şcoala mamelor.

”Educația este un drept fundamental al copilului, stipulat de
Citeste mai departe

Categoria: Știri

Absolvenții care nu au promovat examenul de BAC în anii 2015, 2016, 2017 pot depune cererea pentru susținerea repetată a examenului la secretariat(anticameră), până la data de 15.02.2018.

Conform regulamentului, în caz de nepromovare, examenul de Bacalaureat poate fi susținut de cel mult două ori în decursul următorilor 3 ani.
Citeste mai departe

Categoria: Știri


1 2 ... 115 >>