La 13 și 14 octombrie la Soroca se desfășoară stagiul de formare pentru cadrele didactice “Educația centrată pe copil”. Activitatea are loc în cadrul Proiectului ”Promovarea sporită a participării copiilor romi în educație”.
Stagiul de formare cu genericul “Educația centrată pe copil” are loc la Centrul de Resurse pentru Tineret "DACIA" și este destinat profesorilor din Liceul "Alexandr Pușkin" și Gimnaziul "Dumitru Matcovschi" (Soroca),
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate

Ședință de constituire a Coaliției Locale pentru Transparența Bugetară
La Soroca a fost constituită coaliția locală pentru transparență bugetară
Pe 12 octombrie, în municipiul Soroca, a avut loc ședința de constituire a coaliției locale pentru transparența bugetară a primăriei municipiului Soroca. Coaliția este o structură informală, constituită din liderii organizațiilor societății civile, activiști locali, reprezentanți ai sectorului de afaceri, scopul căreia este de a identifica și implementa o serie de măsuri menite să sporească transparența bugetară a municipiului Soroca. cei 30 de membri ai coaliției vor participa activ în procesul de elaborare și aprobare a proiectului de decizie privind bugetul municipal pentru anul viitor.
Coaliția locală pentru transparența bugetară este o inițiativă a proiectului „Bugete transparente și cetățeni activi pentru dezvoltare durabilă” implementată de către Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”. Partenerul local în implementarea acestui proiect este Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”, care va asigura secretariatul Coaliției, asigurând relaționarea membrilor cu reprezentanții Primăriei și Consiliului municipal din Soroca.

Citeste mai departe
Categoria: Comunicate

Conferinţa de lansare a priectului: Consolidarea sectorului de servicii prietenoase tinerilor din Republica Moldova II

Data: 03 iunie 2016

Priectul „Consolidarea sectorului de servicii prietenoase tinerilor din Republica Moldova II” este o cuntinuare a proiectului implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA cu suportul Ministerului Tineretului şi Sportului în anul 2015, fiind axat pe realizarea Planului de Acţiuni a Strategiei Naţionale de Tineret 2020.
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate

Elevii din toate instituţiile de învăţământ din ţară au participat astăzi, la careul solemn dedicat încheierii anului de învăţământ 2015-2016. Cu această ocazie, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA felicită toți elevii și aduce sincere mulțumiri profesorilor pentru munca lor.

Dragi elevi!

Vă dorim o vacanță de neuitat, plină de aventuri și distracții, iar la toamnă să reveniți în sălile de clasă cu o dorință imensă de cunoaștere. Să nu uitați niciodată că VOI sunteți viitorul Republicii Moldova!
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate

Femeile lider pregătite special în cadrul cursului de formare a abilităților în domeniul promovării egalității de gender realizează astăzi, în satul Vulcănești, raionul Nisporeni o masă rotundă cu genericul „Școala este viitorul copiilor”. 

Scopul principal al activității este sensibilizarea părinților copiilor romi cu vârstă școlară și preșcolară despre efectele negative asupra viitorului copiilor în cazul abandonului și nefinisării procesului educațional.
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate


În perioada 25-26 mai 2016, în orașul Soroca se va desfășura Forumul Național a Prestatorilor de Servicii Prietenoase Tinerilor Ediția a II-a. Evenimentul va avea loc în incinta restaurantului „Briz” începând cu ora 10:00.
 În cadrul Forumului vor participa circa 60 de persoane, care reprezintă Rețeaua Națională a Prestatorilor de Servicii Prietenoase Tinerilor, Autoritățile Publice, organizații internaționale donatoare și mass-media.

La cea de a II-a ediție a Forumului Național Prestatorilor de Servicii Prietenoase Tinerilor se va face o prezentare a Proiectului de Standarde Minime de Calitate a Serviciilor Prietenoase Tinerilor.

Obiectivul general al evenimentului este să se evidențieze rolurile și importanța Rețelei NPSPT, în implementarea politicilor de tineret, vizate atât în Strategia de Tineret, cât și în Planul de Acțiuni pentru 2014-2020, cât și în alte programe și proiecte din domeniul tineret la nivel național și regional.
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate

Femeile lider pregătite special în cadrul cursului de formare a abilităților în domeniul promovării egalității de gender vor realiza vineri, 20 mai, o masă rotundă cu genericul „Școala este viitorul copiilor”. Evenimentul se va desfășura la Soroca, în incinta Centrului de resurse pentru Tineret DACIA.

Scopul principal al activității este sensibilizarea părinților copiilor romi cu vârstă școlară și preșcolară despre efectele negative asupra viitorului copiilor în cazul abandonului și nefinisării procesului educațional.
Citeste mai departe

Categoria: Comunicate


1 2 ... 11 >>